X

Güneş enerjisi yatırımınıza güvenmenin en iyi yolu: SolarWorld güneş panelleri

06.04.2018
SolarWorld’ün yüksek kalitede modüllerinin temeli, 40 yılı aşkın teknoloji uzmanlığı, sürekli yenilenme ve optimizasyona dayanmaktadır. Silikondan modüle kadar tüm üretim aşamaları, en yüksek kaliteliyi sunmak için üretilmektedir. Modüllerimiz, dünya çapında kurulum ve kesintisiz çalışma için son derece esnek bir yapıya sahiptir.
Güneş enerjisi yatırımınıza güvenmenin en iyi yolu olan SolarWorld panellerinin teknik özelliklerine göz atalım:

SolarWorld güneş panellernin öne çıkan özellikleri nedir?

Güneş panelinin kalitesini değerlendirirken gözden geçirmeniz gereken dört temel metrik vardır: verimlilik, performans, garantiler ve fiyat.

Verimlilik

"Güneş paneli verimliliği" terimi, bir güneş panelinin güneş ışığını ne kadar iyi yakaladığını ve bunu elektrik enerjisine dönüştürdüğü gösterir. Aynı koşullar altında, yüksek verimli güneş paneli aynı boyuttaki daha düşük verimlilikte bir panelden daha fazla elektrik üretir. Bu nedenle genellikle daha yüksek bir verimlilik derecesi tercih edilir. SolarWorld güneş panellerinizin verimliliği, sisteminiz için seçtiğiniz özel modele göre değişir. SolarWorld panel verimliliği, % 14.9'dan % 17.6'ya kadar değişebilir.



 

Performans

Performans ölçümlerinde sıcaklık katsayısını güneş paneli performansını değerlendirmek için kullanıyoruz. Sıcaklık katsayısı, güneş panelinizin ideal olmayan koşullar altında ne kadar iyi işleyebildiğinin bir göstergesidir.
Güneş panelleri, diğer elektronik cihazlar gibi serin tutulduğunda daha iyi performans gösterirler (ideal olarak yaklaşık 25 ° C). Sıcaklık katsayısı, sıcak güneşli yaz günlerinde panelinizin performansının ne kadar değişeceğini gösterir. 25 ° C'nin üzerindeki her derece için güneş panelinizin elektrik üretimi sıcaklık katsayısı ile azalacaktır. Örneğin, SolarWorld'in Sunmodule Plus SW295 Mono panelinde -0.41% / ° C sıcaklık katsayısı bulunur. Bu, eğer panelin sıcaklığı 25 ° C'den 26 ° C'ye bir derece yükselirse, elektrik üretimi% 0.41 oranında azalacaktır. Sıcaklığı 35 ° C'ye kadar artarsa, elektrik üretimi % 4.1 oranında azalacaktır.
Güneş panelleriniz muhtemelen her yıl boyunca sıcak ve güneşli gün göreceksiniz, bu yüzden ideal olan paneller mümkün olan en düşük sıcaklık katsayısına sahip olanlardır. SolarWorld güneş panelleri, -0.43 ila -0.41 arasında değişen oldukça yüksek sıcaklık katsayısı derecelendirmeler sunmaktadır.



 

Garanti

İster bir TV, araba veya güneş panelleri satın alıyor olun, üretici güçlü bir garanti ile ürünlerinin arkasında durmalıdır. Bir güneş paneli garantisinde de imalatçı kusurları ya da çevresel sorunlar sonucu başarısız olursa, panelinizi değiştirirler.
Güneş paneli üreticilerinin çoğu 10 yıllık bir malzeme garantisi sunarken, üst düzey güneş panelleri 12, 15 veya 20 yıllık garanti verirler. SolarWorld tüm paneller için 20 yıllık bir garanti sunmaktadır.

 



SolarWorld güneş panelleri kaça mal olur?

SolarWorld panelleri ile bir güneş enerjisi sistemi için ödediğiniz toplam fiyat, tesisatta kullanılan diğer cihazlara (invertörler ve bağlamalar gibi) ve yatırım yapacağınız yerin özelliklerine bağlı olarak değişir. Salt ödenecek fiyattan ziyade kalite, verimlilik ve garanti süreleri göz önünde bulundurmak rasyonel bir bakış açısıdır.

SolarWorld güneş panelleri en iyi fiyata nasıl bulunur?

SolarWorld, yatırımınız için gereksinimlerinizi karşılayacak doğru fiyat ve kalite bileşimini sunar. İnosolar, SolarWorld panellerinin Türkiye’deki tek yetkili satıcısıdır. SolarWorld kalitesini olabilecek en makul fiyatlarla alabilmek için bizimle bağlantıya geçmeniz yeterlidir.

 

Sorulabilecek diğer sorular?


Güneş enerjisi ile üretilen elektrik nerelerde kullanılabilir? Üretilen enerji ile neler yapılabilir?
Güneş enerjisi ile üretilen elektrik, enerji ihtiyacı olan her alanda kullanılabilmektedir. Güneş enerjisi ile üretilen enerji miktarında teknik olarak sınırlama yoktur. İstenilen herhangi güç veya miktarda enerji üretmeniz ve kullanabilmeniz mümkündür. Dolayısı ile üretilen enerji her alanda rahat ve sorunsuz kullanılabilmektedir.

Güneş enerjisi ile üretilen elektrik, kullandığım ekipmanlara zarar verir mi?
Güneş enerjisi ile üretilen elektrik yüksek teknoloji içeren invertör ve regülatörler vasıtası ile kullanılmaktadır. Üretilen DC enerji yüksek verimlilikte ve tam sinüs AC frekansta enerji çevrimi yapan solar invertörler ile yapılmaktadır. Bu tip invertörler buzdolabı, televizyon veya hassas elektronik cihazlara kesinlikle zarar vermez. Şebeke bağlı olmayan, bağımsız sistemlerde kaynak tamamen solar invertör olduğu için enerjide dalgalanma veya parazit gibi hususlar kesinlikle olmaz.

Havanın bulutlu ve kapalı olduğu zamanlarda elektrik üretimi gerçekleşir mi?
Güneş enerjisi ile elektrik üretimi, güneşin yeryüzüne ulaşan UV ışınları ile yapılmaktadır. Yeryüzüne bulutlu hava olsa dahi, bulutların arasından gelen UV ışınları güneşin doğumundan batımına kadar elektrik üretebilmemizi sağlar.

Kullandığım elektrik ile güneşten elde edilen enerji arasında fark var mıdır?
Şebekeden elde edilen enerji Türkiye altyapısında 220V 50Hz dir. Güneş enerjisi ile elde edilen enerji tam olarak 220V ve 50Hz dir. Bu da demektir ki, şebekeden alınan elektrik enerjisi ile güneş enerjisinden elde edilen elektrik enerjisi arasında fark yoktur.
Güneş enerjisi ile elektrik üretiminin ömrü ne kadardır?
Genel olarak fotovoltaik sistemleri solar modüllerin ömrü kadar kullanabilirsiniz. Solar modüllerin ömrü de 45-50 Yıldır. Yalnız şebekeden bağımsız (off-grid) sistemlerde akülerin ömrü daha azdır. Kullanılan akülerin kalitesine bağlı olarak 5-10 yıl arasındadır.

Güneş enerjisinin çevreye zararı var mıdır?
Güneş enerjisi ile elektrik üreten solar modüllerin yapısında Silisyum ve Quartz malzemeleri vardır. Solar modüllerin eliminasyonunda cam ve alüminyum kullanılmaktadır. Üretim sürecinde ve üretim sonrasında kullanılan ürünlerin tamamı geri dönüşüme tamamen uygun malzemelerdir. Enerji üretim sürecinde, solar modüller kullanılır iken kesinlikle hiçbir gaz veya zehirli madde oluşmamaktadır.

Kimler lisanssız elektrik tesisi kurabilir?
Elektrik abonesi olan herkes, her gerçek veya tüzel kişi lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir. Bu kişilerin kendi uhdelerinde en az bir tüketim tesisi, yani aboneliği bulunması gerekir. Aboneliği olmayan kişiler, lisanssız elektrik üretim tesisi kuramaz. Apartman yönetimi gibi gerçek ya da tüzel kişi olmayan aboneler lisanssız elektrik üretim tesisi kuramaz.
Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak lisanssız elektrik üretim tesisi kurulabilir mi?
Evet, kurulabilir.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak kurulacak lisanssız elektrik üretim tesisleri için kurulu güç sınırı var mıdır?
Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak kurulacak elektrik üretim tesisleri azami 1 MWe gücünde kurulabilir ve sisteme en fazla 1 MWe olarak bağlanabilir. Lisansız elektrik üretimi kapsamında kurulacak mikrokojenerasyon tesisleri için söz konusu limit 100 kWe''dir. Bunun yanında 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 14 üncü maddesi çerçevesinde lisans almaksızın ve şirket kurmaksızın veya sadece lisans almaksızın kurulabilecek diğer üretim tesisleri için iletim ve dağıtım sistemine bağlantı yapılmasına ilişkin düzenlemelerin getirdiği sınırlamalar dışında kurulu güç üst sınırı bulunmamaktadır.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak lisanssız elektrik üretim tesisi kurulması halinde üretilen ihtiyaç fazlası elektrik kime satılabilir? Satışa ilişkin sınır var mıdır?
Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak kurulacak elektrik üretim tesisleri azami 1 MWe gücünde kurulabilir ve sisteme en fazla 1 MWe olarak bağlanabilir. Lisansız elektrik üretimi kapsamında kurulacak mikrokojenerasyon tesisleri için söz konusu limit 100 kWe''dir. Bunun yanında 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 14 üncü maddesi çerçevesinde lisans almaksızın ve şirket kurmaksızın veya sadece lisans almaksızın kurulabilecek diğer üretim tesisleri için iletim ve dağıtım sistemine bağlantı yapılmasına ilişkin düzenlemelerin getirdiği sınırlamalar dışında kurulu güç üst sınırı bulunmamaktadır.

Lisanssız elektrik üretim tesisi kurmak için nereye başvuru yapmak gerekir?
Lisanssız elektrik üretim tesisi hidrolik kaynaklara dayalı olarak kurulmak istenmesi halinde üretim tesisinin kurulacağı yerin İl Özel İdaresine veya il özel idaresinin bulunmadığı yerlerde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına, diğer kaynakların kullanılmak istenmesi halinde ise ilgisine göre üretim tesisinin kurulacağı bölgedeki dağıtım şirketine ya da OSB’ye yapılır.

Bir kişi birden fazla tesis kurabilir mi?
Bir abonelik için yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisi kurulmak istenmesi halinde azami 1 MWe kurulu gücünde bir üretim tesisi kurulabilir ya da toplam kurulu gücü 1 MWe olacak şekilde birden fazla üretim tesisi kurulabilir .

Bir kişi birden fazla dağıtım bölgesinde ayrı ayrı üretim tesisleri kurabilir mi? Kurabilirse bu tesisler bakımından kurulu güç sınırı var mıdır?
Bir gerçek ya da tüzel kişinin birden fazla dağıtım bölgesinde aboneliği olabilir. Bu çerçevede ilgili kişi her dağıtım bölgesinde her bir aboneliği için lisans almadan elektrik üretim tesisi kurabilir. Bu tesislerin yenilenebilir enerji kaynaklarından birine dayalı olması halinde 1 MWe kurulu güç sınırı, mikrokojenerasyon olması halinde ise 100 kWe kurulu güç sınırı vardır.

Lisanssız elektrik üretim başvurularında kaynak kullanım hakkını edindiğime dair belge istenecek mi?
Lisanssız elektrik üretim tesisinin yenilenebilir enerji kaynaklarından birine dayalı olması halinde kural olarak kaynak kullanım hakkının edinildiğine dair belge sunulması gerekir. Ancak rüzgar, güneş, biyokütle ve biyokütleden elde edilen gaza (çöp gazı dâhil) dayalı olarak kurulacak üretim tesisleri için bu belge istenmemektedir.

Lisanssız elektrik üretim tesisinin kamu veya hazine arazisi veya orman sayılan alanlar üzerine kurulmak istenmesi halinde ne yapmalıyım?
Lisanssız elektrik üretim tesisinin kamu, hazine veya orman arazisine kurulmak istenmesi halinde, arazinin ilgili mevzuatına göre kullanım hakkının edinildiğine dair belge edinilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, ilgili mevzuatı hazırlama ve uygulamakla görevli ve yetkili kurum ve kuruluşlara başvuru yapılması gerekmektedir. Ancak kamu, hazine veya orman arazisine kurulacak tesisin hidrolik üretim tesisi olması halinde kaynak kullanım hakkı edinilememiş ise söz konusu arazi bir başka kişiye de tahsis edilmemiş olduğunun, tesis sahasını tahsise yetkili kurum veya kuruluştan alınacak, arazinin bir başkasına tahsis edilmediğini ve tahsis için ilgilisince başvuru yapıldığını bildirir resmi yazı, başvuru aşamasında yeterli kabul edilecektir.

Lisanssız elektrik üretim tesisi kurulmasında devlet tarafından sağlanan teşvikler hakkında bilgi verir misiniz?
Lisanssız elektrik üretim tesisleri Yönetmelik ve Tebliğ kapsamına göre kurulmakta ve bu tesisleri kuran kişiler bu tesislerde kendi ihtiyaçları için elektrik üretmeye yetkili kılınmıştır. Bu kişilerden kojenerasyon tesisi kuran gerçek ve tüzel kişiler ile iletim ve dağıtım sistemini kullanmadan aynı baradan üretip tüketmek üzere üretim tesisi kuran kişiler tarafından üretilen elektrik enerjisi sadece kendi ihtiyaçları için üretebilecektir. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı tesis kuran gerçek ve tüzel kişilerin ihtiyaçlarından fazla ürettikleri elektrik enerjisi 10 yıl süreyle, görevli tedarik şirketi vasıtasıyla YEK destekleme mekanizması kapsamında değerlendirilir. Bu çerçevede, yenilenebilir enerji kaynakları için YEK Kanununa ekli I sayılı cetvelde kaynak bazında öngörülen fiyat uygulanır. Gerçek veya tüzel kişiler tarafından kurulan mikrokojenerasyon tesislerinde üretilerek ihtiyaç fazlası olarak sisteme verilen elektrik enerjisi için aynı cetvelde yer alan en düşük fiyat uygulanır

Lisanssız elektrik üretim tesisleri için kredi ve diğer finansman imkanları hakkında bilgi verir misiniz?
Yerli ve yabancı banka ve finans kuruluşlarından:
1. Banka Kredileri 2 yıl ödemesiz 10 yıla kadar vadeli
2. Leasing 7 yıla kadar vadeli ödeme
Bu banka ve finans kuruluşları özellikle Yenilenebilir Enerjiye daha düşük finansman maliyetli çözümler sunulmaktadır. Tüm koşullar projenin fizibilitesine, yatırımcının mali verilerine göre değişmektedir.